Selecteer een pagina

Bestelformulier voor het boek

Strien voor Strien

(genealogie Van Strien)

 Alle Van Strienen met Raamsdonkse wortels (de meerderheid van alle Nederlandse Van Strienen) blijken af te stammen van één stamvader: een priester / notaris uit Heusden. Kort voor 1600 vestigt een kleinzoon van de priester/notaris zich in Raamsdonk, aan de Donge, in het huidige Raamsdonksveer. Aanvankelijk zijn de Van Strienen welvarend, maar de Tachtigjarige Oorlog brengt, vooral na het Twaalfjarig Bestand (1609-1621) ook velen van onze voorouders economische rampspoed. De een weet deze sneller te boven te komen dan de andere. Opvallend veel Van Strienen verdienen hun brood in visserij en scheepvaart, een ander deel in de landbouw. Die beroepen komen ook uitgebreid aan de orde (visgronden, wijze van vissen, vrachtschepen, bezit van landerijen).

De grootste concentratie afstammelingen woont vandaag de dag nog steeds in de huidige gemeente Geertruidenberg. Maar in de loop van de laatste twee eeuwen vestigden velen, vooral de schippers en vissers, zich ook in andere plaatsen, met name in Zuidholland.

Al die takken worden gevolgd tot ongeveer het midden van de twintigste eeuw en worden beschreven in een prachtig genaaid en gebonden boek van 530 pagina’s met 155 foto’s en illustraties en met een harde kaft. Het is immers een boek voor het nageslacht!

De herkomst van de rond 1500 geboren stamvader is niet zeker, maar aannemelijk is dat priester / notaris Adriaan van Strien voortkomt uit de Zevenbergse tak van de adellijke familie Van Strien die aanmerkelijke bezittingen had in Heusden / Heesbeen. Om deze reden is ook de adellijke tak vanaf de twaalfde eeuw uitgebreid weergegeven.

 strien_voor_strienklein.jpg

De prijs van dit prachtige boek is € 46.50 exclusief € 7,50 verzendkosten (in Nederland)

Bestelling van het boek “Strien voor Strien” te plaatsen door een mailtje te sturen aan:

Gomvanstrien (hier het teken voor apenstaartje plaatsen) hotmail.com